07.00 Herauten te paard rijden door het dorp om de bevolking op te roepen tot deelname aan de feestelikheden. Dit gebeurt met medewerking van “de Oranjeruiters” 

 

08.30 Muzikale opwachting door Fanfare “Euterpe” Zij staan op het Dorpsplein aan de Hoofdstraat. De slagwerkgroep van ‘Crescendo’ gaat de kinderen ophalen bij het “Plein 700”. 

 

08.30 Kinderoptocht: Alle kinderen, en uiteraard ouders en andere belangstellenden, worden vanaf het ” Plein 700″ opgehaald door de slagwerkgroep van Crescendo. Zij gaan, begeleid met muziek via een korte route door het dorp, naar het Dorpsplein. Voor en tijdens de optocht zal de jury de versieringen van de kinderen beoordelen.  

 

09.00 Aubade op het plein bij het voormalig gemeentehuis. De aubade wordt afgenomen door Burgemeester Marina Starmans-Gelijns. 

Openingssignaal door twee leden van “Euterpe” Er volgt en aubade met medewerking van de kinderen, de ’s Gravenmoerse bevolkina, Fanfare *Euterpe en de slagwerkgroep van ‘Crescendo. Welkomswoord door de voorzitter van Oranjevereniging ’s Gravenmoer. 

 Toespraak door burgemeester Starmans-Gelijns en prijsuitreiking van het “leukst uitziende kind” met de mooist versierde fiets, step, driewieler of wagen.  

Om het zangvolume te verhogen, worden voor u de oranjebitters weer passend uitgeserveerd.  

 

10.00 Ontvangst gedecoreerden en gasten in de Geubel. Alle in ’s Gravenmoer wonende gedecoreerden zijn welkom in de grote zaal van de Geubel voor een feestelijk samenzijn.  

10.00 Kinderspelen voor kinderen t/m 12 jaar met als thema: Olympische Koningsdagspelen.  

13.30 – 15.00 Vrijmarkt voor de jeugd. Ook dit jaar wordt weer de vrijmarkt voor de jeugd gehouden op het plein achter De Geubel. Kinderen t/m 12 jaar kunnen op de traditionele Vrijmarkt allerlei spulletjes verkopen. Dit kan van alles zijn: speelgoed, boeken, spelleties en dergelijke die je niet meer gebruikt. I.v.m. de veiligheid is opbouw van de vrijmarkt pas mogelijk vanaf 13.30 uur. Let op: de verkoop op de vrijmarkt is bedoeld voor kinderen t/m 12 jaar. We wensen de kinderen goede zaken toe. Voor de kopers hopen we dat ze met goed gevulde tassen naar huis toe gaan!  

16.00 – 20.00 De Koningsdagbarbecue vindt plaats op het plein voor dorpshuis De Geubel.  

16.00 – 20.00 Optreden van de River Town Band. 

 20.00 – 23.00 Optreden van Sem Rozendaal met zijn band. 

beheer2

Author beheer2

More posts by beheer2