Iedereen kan meedoen aan de Landelijke Opschoondag: individuen, sportverenigingen scholen,  buurtverenigingen etc.  De gemeente zorgt op zaterdag 19 maart voor alle benodigde opschoonmaterialen en fantastische prijzen in de Afvalbingo
 
Doe jij ook mee?
Kom in actie en meld jouw opschoonactie aan via onderstaande knop! Motiveer anderen in gemeente Dongen om ook mee te doen aan de Landelijke Opschoondag. 
Ik meld mij aan!
 
Aanmelden kan t/m dinsdag 1 maart 2022.
Na je aanmelding ontvang je een bevestiging. Voorafgaand aan de opschoonactie ontvang je de laatste praktische informatie per mail.
 
Niet vies van een dubbele beloning?
Naast een prettige en schone buurt is er voor alle deelnemende groepen nog meer te winnen door mee te doen met de Afvalbingo. Gewapend met afvalgrijpers en een bingokaart is geen enkel stukje zwerfafval veilig en worden kinderen en volwassenen ware afvalhelden. Een volle bingokaart belonen we met een leuke verrassing. En dat is niet alles…

 Alle  groepen die deelnemen aan deze opschoonactie maken direct kans op fantastische prijzen.
*Meer informatie volgt na aanmelding. 

 
Hoe zorgen we voor een succesvolle opschoondag?

Gemeente Dongen organiseert deze opschoonactie samen met Team Schoon van De Bries. We hopen dat zoveel mogelijk mensen in actie komen!

 
  • De gemeente zorgt voor alle aangemelde deelnemers voor de nodige opschoonmaterialenDeze kan je ophalen op de gemeentewerf.
  • Via de Afvalbingo kunnen alle deelnemende groepen fantastische prijzen winnen!
  • Als je jouw opschoonactie aanmeldt, weet de gemeente dat jullie meedoen en wordt het bovengenoemde voor jullie geregeld. Waar je op gaat ruimen, hoe laat, hoe lang, etc. mag je natuurlijk helemaal zelf weten! 
 
Veelgestelde vragen:
 
Wat is de Landelijke Opschoondag?
Tijdens de Landelijke Opschoondag vinden er door heel Nederland opschoonacties plaats. Deze dag vindt jaarlijks plaats in maart. Iedereen die een steentje bij wil dragen aan een zwerfafvalvrije omgeving kan zich aanmelden. Zo komen we samen we in actie. 
 
Wie is Team Schoon? 
Team Schoon is onderdeel van adviesbureau De Bries. Wij helpen (o.a.) jouw gemeente met de aanpak van zwerfafval, bijvoorbeeld door het  ondersteunen van de organisatie van opschoonacties.
 
Hoe zit het met de maatregelen tegen het Coronavirus? 
Net als jullie weten wij nog niet zeker hoe de maatregelen zich zullen ontwikkelen. Maar met de positieve vooruitzichten hopen we dat de opschoonactie in maart past binnen het advies van het RIVM en de overheid. De opschoonacties vinden buiten plaats en voldoende afstand kan gemakkelijk worden gewaarborgd. Daarom zijn wij optimistisch en starten we alvast met de voorbereidingen. Uiteraard nemen we de overheidsrichtlijnen steeds in acht en heeft jullie gezondheid en die van jullie naasten prioriteit. 
 
 
Heb je nog vragen?
Stuur een mail naar teamschoon@debries.eu en wij helpen je verder. 

 

beheer2

Author beheer2

More posts by beheer2